De verhuiskaravaan

Na maanden van voorbereiding reed donderdag 8 november een bijzondere verhuiskaravaan af en aan tussen AMC en VUmc. Omdat na de fusie van de twee ziekenhuizen een aantal specialismen naar de andere locatie verhuisde, moesten er ook OK-materialen en -instrumenten verhuizen. En dat waren er veel, heel veel…

Na het samengaan van VUmc en AMC verhuisde een aantal specialismen in het najaar van 2018 van de ene naar de andere kant van de Amstel. Ook de operatiekamer deed mee aan die verhuizing. Zo is oogheelkunde voor een deel naar VUmc verplaatst. Orthopedie is juist de andere kant opgegaan, naar locatie AMC. Dat betekende ook een omvangrijke verhuizing van materialen en instrumentarium. Zo’n 150 instrumentensets met elk tussen de 20 en 80 instrumenten kruisten elkaar halverwege. Er gingen dozen vol prothesen en implantaten voor heup, knie en wervelkolom naar locatie AMC aan de Meibergdreef. Ook een aantal grote apparaten wisselde van locatie.

Na één drukke donderdag-verhuisdag moest daarna alles ook nog een keer op de goede manier op de goede plek worden gezet. De operatiekamer die was ingericht voor oogheelkunde werd omgetoverd tot een OK die inzetbaar is voor meerdere specialismen. Maar op maandag 12 november draaiden de operatiekamers volgens de nieuwe planning. Operatie verhuizing geslaagd!